Page 73 - YKBK02
P. 73

“      BUTİK BİR TESİS KURMA İMKANIM OLDU. MAKİNELERİN KURULUMUNU YAPAN




                  İTALYAN EKİP, BİR DENEME ÜRETİMİ YAPMAK İSTEDİ VE YAĞI ÜRETTİK. TADIMI
                  YAPILIRKEN ORADAKİ YETKİLİ ŞİMDİYE KADAR TATTIĞI EN GÜZEL YAĞLARDAN BİRİ
                  OLDUĞUNU SÖYLEDİ. DİĞERLERİ NE DİYORDU, İTALYAN NE DİYOR! ‘İTALYA’DA

                  YARIŞMALAR YAPILIYOR, SİZ BU YAĞI ORAYA YOLLAYIN!’ DEYİNCE BEN DE
                                                                                                     ”
                  YOLLADIM. O YILDAN BU YANA FLOS OLEI KATALOĞU’NA GİRİYORUM.






            bendim. Toplantıda, “Ben Milas’tan geldim.”
            deyince grubun beni pek benimsemediği
            hissine kapıldım. Birkaç toplantı sonrasında
            önemli bir zeytinyağı üreticisi firmanın
            yöneticisi bana, “Sizin yağlarınız kokar, onları
            biz fabrikaya sokmayız, rafineride kokusunu
            giderip öyle değerlendiririz.” dedi; bu beni
            rahatsız etti. Sonra butik bir tesis kurma
            imkanım oldu. Makinelerin kurulumunu yapan
            İtalyan ekip, bir deneme üretimi yapmak
            istedi ve yağı ürettik. Tadımı yapılırken
            oradaki yetkili şimdiye kadar tattığı en güzel
            yağlardan biri olduğunu söyledi. Diğerleri ne
            diyordu, İtalyan ne diyor! “İtalya’da yarışmalar
            yapılıyor, siz bu yağı oraya yollayın!” deyince
            ben de yolladım. O yıldan bu yana Flos Olei
            kataloğuna giriyorum. Sen iyi bir yetiştirici
            olursan, doğru hasat şekillerini kullanırsan ve
            aldığın zeytini en geç 12 saat içinde sıkarsan
            kaliteli bir zeytinyağı elde edersin. İşte bundan
            sonra Memecik’in ufku açıldı, Milaslı çiftçilere
            imkan doğdu. Benim için “Memecik zeytininin
            makus tarihini kıran adam” diyorlar. Bu da beni
            gururlandırıyor.







                  Ali Osman Menteşe

                  kimdir?


                  Eski bir Milaslı ailenin son üyelerinden. 1946 yılında doğdu, İstanbul’da iktisat-işletme eğitimi aldıktan sonra
                  ağırlıklı olarak ilaç firmalarında orta ve üst kademe yönetici olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra (ve babasının
                  vefatı üzerine) dededen kalma Milas topraklarında kardeşiyle birlikte tarımla uğraşmaya başladı. Zeytin, pamuk,
                  buğday, yonca yetiştiriciliği yaptı. Halihazırda çalışmalarını, Milas’ta dedesinden kalma eski evin mutfağını
                  dönüştürdüğü çalışma odası ve kütüphanesinde sürdürüyor.




                                                                                                                       71
   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78