Page 71 - YKBK02
P. 71
olan insan sağlığına
yararlı, başka hiçbir yağda
olmayan polifenollerin
uçmasını önlüyor. Yani hamurun
sıcaklığı artarsa bu maddeler uçup
gidiyor. Memecik zeytini bu açıdan çok
zengin. Usulüne uygun üretim yapıldığında
yüksek kalitede bir yağ elde edilebiliyor.
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNİN
AĞAÇLARA NASIL BAKTIKLARI ÖNEMLİ
AMA MİLAS’IN İKLİM VE TOPRAK
KOŞULLARININ DA MEMECİK ZEYTİNİN
YAPISINDA ÖNEMLİ OLDUĞUNU
DÜŞÜNÜYORUZ. BU KONUDA NELER
SÖYLERSİNİZ?
Evet, iklim ve toprak koşulları çok önemli.
Milas’ta hem düz arazide hem yamaçta zeytin
yetiştiriliyor. Milas ağaç sayısı bakımından
Ayvalık-Edremit yöresinden sonra ikinci büyük
ilçe. Koşullar çok uygun olduğu için bu bölgede
asırlardır zeytincilik yapılıyor. Ama son 15 yıldır
bu iş daha bilinçli yapılmaya başlandı.
69