Page 71 - YKBK02
P. 71

olan insan sağlığına
                             yararlı, başka hiçbir yağda
                           olmayan polifenollerin
                        uçmasını önlüyor. Yani hamurun
                     sıcaklığı artarsa bu maddeler uçup
                gidiyor. Memecik zeytini bu açıdan çok
            zengin. Usulüne uygun üretim yapıldığında
            yüksek kalitede bir yağ elde edilebiliyor.


            ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNİN
            AĞAÇLARA NASIL BAKTIKLARI ÖNEMLİ
            AMA MİLAS’IN İKLİM VE TOPRAK
            KOŞULLARININ DA MEMECİK ZEYTİNİN
            YAPISINDA ÖNEMLİ OLDUĞUNU
            DÜŞÜNÜYORUZ. BU KONUDA NELER
            SÖYLERSİNİZ?
            Evet, iklim ve toprak koşulları çok önemli.
            Milas’ta hem düz arazide hem yamaçta zeytin
            yetiştiriliyor. Milas ağaç sayısı bakımından
            Ayvalık-Edremit yöresinden sonra ikinci büyük
            ilçe. Koşullar çok uygun olduğu için bu bölgede
            asırlardır zeytincilik yapılıyor. Ama son 15 yıldır
            bu iş daha bilinçli yapılmaya başlandı.

                                                                                                                       69
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76