Page 72 - YKBK02
P. 72
KÜLTÜRÜMÜZ
MİLAS’TA ZEYTİNCİLİK VE ZEYTİNYAĞI KONUSUNDA
ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR. SİZCE BU
POTANSİYEL YETERİNCE KULLANILIYOR MU YOKSA
BU ALANIN GELİŞMESİ İÇİN ÜRETİCİLERİN DAHA
FAZLA YATIRIM YAPMASI ŞART MI?
Dediğim gibi 15 senedir oldukça gelişme var, markalaşma
yaygınlaşmaya başladı. Yaklaşık 15 yeni fabrika kuruldu;
erken hasat, soğuk sıkım, kaliteli zeytinyağı üretimi
yapıyorlar, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp derece
alıyorlar.
Size yaşadığım bir olayı anlatayım. 2000’lerin başında
Ege bölgesindeki yağ üreticileriyle internet ortamında
yazışıyorduk. Sonra bir araya geldik. Yağ için Ege’de iki
bölüm söz konusu: Kuzey Ege, İzmir’in kuzeyi ve Güney
Ege, İzmir’in güneyi. Güney Ege’den katılan tek kişi
70