Page 72 - YKBK02
P. 72

KÜLTÜRÜMÜZ






























































                                                                   MİLAS’TA ZEYTİNCİLİK VE ZEYTİNYAĞI KONUSUNDA
                                                                   ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR. SİZCE BU
                                                                   POTANSİYEL YETERİNCE KULLANILIYOR MU YOKSA
                                                                   BU ALANIN GELİŞMESİ İÇİN ÜRETİCİLERİN DAHA
                                                                   FAZLA YATIRIM YAPMASI ŞART MI?
                                                                   Dediğim gibi 15 senedir oldukça gelişme var, markalaşma
                                                                   yaygınlaşmaya başladı. Yaklaşık 15 yeni fabrika kuruldu;
                                                                   erken hasat, soğuk sıkım, kaliteli zeytinyağı üretimi
                                                                   yapıyorlar, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp derece
                                                                   alıyorlar.

                                                                   Size yaşadığım bir olayı anlatayım. 2000’lerin başında
                                                                   Ege bölgesindeki yağ üreticileriyle internet ortamında
                                                                   yazışıyorduk. Sonra bir araya geldik. Yağ için Ege’de iki
                                                                   bölüm söz konusu: Kuzey Ege, İzmir’in kuzeyi ve Güney
                                                                   Ege, İzmir’in güneyi. Güney Ege’den katılan tek kişi

      70
   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77