YENİKÖY KEMERKÖY, % 50 IC İÇTAŞ Enerji – %50 LİMAK Enerji ortaklığı tarafından 23 Aralık 2014 tarihinden itibaren işletilmektedir.
YENİKÖY KEMERKÖY, ortaklarının yıllara dayanan tecrübesinden ve gücünden güç almaktadır.
IC İçtaş Enerji, kurulduğu 1998 yılından itibaren merkezine aldığı teknoloji ve inovasyonla hızlı büyüyen ve Türkiye enerji sektörünün serbestleşmesi sürecine öncülük etmiş bir şirkettir. Tamamen yerli kaynaklarla ve yüksek verimlilik ile üretim yapan IC İçtaş Enerji santralleri, 935 MW kurulu gücüyle Türkiye elektrik arz güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır. İnşaat aşamasında olan Türkiye’nin en büyük ikinci YEKA kapsamındaki GES projesi Erzin GES ve yatırım aşamasında olan Bağıştaş Hibrit GES ile bu yıl kurulu gücü 1130 MW’a çıkacaktır.
Ayrıca IC İçtaş Enerji, faaliyet bölgesinde yıllık 7,3 milyar kWh elektrik dağıtımı ve Türkiye genelinde 7,5 milyar kWh elektrik perakende satışı ile sektörünün öncü şirketlerine de sahiptir. Enerji alanındaki faaliyetleriyle 5000 kişiye istihdam yaratan IC İçtaş Enerji, Türkiye enerji sektörünün en güçlü oyuncuları arasında yer almaktadır.
IC İçtaş Enerji, enerji sektöründeki çeyrek asra dayanan uzmanlığını Türkiye’nin dışına da taşımayı planlarken, küresel ölçekte yenilenebilir enerji projelerini hayata geçirmeyi, enerjide dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyor.
http://www.ictasenerji.com.tr/
Limak Şirketler Grubu’nun 1976 yılından günümüze uzanan tecrübesinin enerji sektörüne yansıması olan Limak Enerji; enerji üretimi, satış ve ticareti, dağıtımı alanlarında faaliyet göstermektedir.
Hidroelektrik, güneş, jeotermal, doğal gaz ve kömür santralleri ile hâlihazırda 3.500 MW mertebesinde olan enerji portföyünü her yıl daha da büyütmekte, orta ve uzun vadeli enerji arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, kaynak çeşitliliğine dayalı enerji üretimi yatırımları yapmakta ve uzun vadeli iş planları çerçevesinde 5.000 MW kurulu güç hedefine doğru ilerlemektedir. Bu çerçevede, arz güvenliğinin sağlanmasında büyük öneme sahip yenilenebilir enerji alanında büyük üretim kapasiteli HES yatırımları mevcuttur.
Limak Enerji’nin işletmede olan Çetin, Alkumru, Kirazlık, Uzunçayır, Kargı, Gürsöğüt, Seyrantepe, Pembelik, Tatar hidroelektrik santralleri ile grubun işletmede olan toplam HES kurulu gücü 1.319,22 MWm, 1.289,73 MWe, toplam yıllık elektrik üretim kapasitesi ise yaklaşık 4 milyar 75 milyon 379 bin kWh’dir. İşletmede olan hidroelektrik santrallerinde ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetimi, ISO 9001 Kalite Yönetimi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Güvenliği ve Sağlığı Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi gibi sertifikalar bulunmakta ve bu sertifikalar ile ilgili gerekli denetimler düzenli olarak yapılmaktadır.
Limak Enerji, kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla, Isparta ilinde 5,7 MWp kapasiteli Isparta Gönen GES’i 2017 yılı içerisinde devreye almıştır. Bunun yanında, 16,3 MWp kapasiteli lisanslı güneş enerji santrali Konya Apa GES’i, 2019 yılı 3. çeyreğinde yapımını tamamlayarak, 2019 yılı yatırım programına uygun olarak devreye almıştır. Gürsöğüt , Kargı ve Alkumru Barajı ve HES için Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi (Hibrit Tesis) kurulum çalışmaları devam etmektedir.
2022 yılında ayrıca Çetin HES’in membasında yer alan Pervari HES ve İncir HES projelerinin ihalesi alınmıştır. Santraller tamamlandığında Limak Enerji portföyüne yaklaşık 540 MW katkı sağlamış olacaklardır. Üretimdeki emre amadeliği daha güçlü hale getirmek için, 2013 yılında Türkiye’nin ilk doğal gaz çevrim santrali olan Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni portföyüne katan Limak Enerji, bu önemli tesiste santral verimliliğini en yüksek düzeye çıkarmak için yenileme çalışmaları yaparak, Eylül 2017 itibarıyla tam kapasite emre amadeliği sağlamıştır. Ayrıca 2018 yılında Aydın’da bulunan 14,1MW kurulu güce sahip Buharkent Jeotermal Enerji Santrali’ni devreye almıştır. Diğer yandan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri Limak-IC İçtaş eşit ortaklığı tarafından 2014 yılında devir alınmıştır.